top of page

Klachten

Herkent u zichzelf in één van de volgende beschrijvingen?

 

  • Hebt u terugkerende klachten zoals angst, onzekerheid, somberheid, eenzaamheid, destructieve neigingen (zoals uzelf pijn doen), geen stabiele relatie of intimiteit kunnen aangaan, overweldigd worden door intense gevoelens of een structurele neiging tot vermijden of afhaken?

  • Staat u uzelf in uw werk of persoonlijk leven in de weg?

  • Wilt u dingen anders aanpakken, maar weet u niet goed waar te beginnen?

  • Hebt u het gevoel niet aan het leven deel te nemen?

  • ​Hebt u (te vaak) conflicten met anderen of bent u juist (extreem) conflictvermijdend en ervaart u dat als een last?

  • Voelt u zich (heimelijk) jarenlang eenzaam en ongelukkig en hebt u tegelijk het idee dat u daar geen reden voor kan hebben?

Hoe werkt psychotherapie?

 

Ik werk psychoanalytisch. Dat betekent niet dat we alleen over uw vroegste herinneringen praten. Het hier en nu staat juist centraal. We proberen echter het heden te begrijpen vanuit het verleden. Want jeugdbelevingen zijn bepalend, zonder dat u zich daar bewust van hoeft te zijn, voor uw huidige gedrag, manier van reageren en overlevingsstrategieën. Vroeger is niet het doel, maar een middel om te begrijpen wat er nu gebeurt.

Verwijzing huisarts
Intake en plan
Gesprekken

Bespreek uw klachten met uw huisarts!

 

Alleen met een verwijzing krijgt u uw behandeling vergoed. Uw huisarts kan u een verwijzing geven voor een zogenaamde gespecialiseerde GGZ, waarmee u zich bij mij kunt aanmelden.

Hoe beginnen we?

 

Om te kijken of ik wat voor u kan betekenen, starten we met een kennismakingsgesprek waarin uw klachten en wensen aan bod komen. Zo komen we erachter of psychotherapie bij mij een passende optie voor u is. 

Wat gebeurt er tijdens de gesprekken?

 

In de geprekken ga ik als het ware naast u staan en kijk ik mee hoe u de wereld vanuit uw perspectief ervaart, zonder hierover te oordelen. Ik maak hierbij gebruik van mijn expertise over persoonlijkheids-ontwikkeling, hechting, identiteit en omgaan met emoties. Ik stel vragen over uw klachten, bestaansgeschiedenis en uzelf, uw leven en contacten. Een doel tijdens de gesprekken is dat u nieuwsgierig wordt naar wat u beweegt. Waarom doet u wat u doet? Zo kunnen bepaalde patronen waar u last van hebt of die u in uw doelen belemmeren, u gaan opvallen en daarmee inzicht bieden. 

 

"Wat er buiten de therapiekamer gebeurt, vindt min of meer ook plaats in onze interactie binnen de therapiekamer. En dat is juist de bedoeling. Want dat zijn de handvatten die we nodig hebben om te kunnen werken."

 

 

 

bottom of page